donderdag 29 september 2011

Géén kaalslag in het Steinerbos (voorlopig).















Het plan voor een nieuwe entree en toegangsweg in het Steinerbos is voorlopig van de baan, gisteravond leidde het plan in de commissievergadering tot veel verhitte betogen en discussies. Een meerderheid van de commissie leden vind dat het plan aan alle kanten rammelt en onvoldoende financieel is onderbouwd. De leden dwongen wethouder Peter Salden (VVD) dan ook het plan terug te nemen en zijn huiswerk eerst beter te doen.

Vooral de noodzaak van een aan te leggen weg en 700 parkeerplaatsen bij het steinerbos wordt ernstig in twijfel getrokken, op de vraag alternatieven te bekijken reageerde wethouder Salden niet, deze bleef doorzagen over het voorliggende plan en verschool zich achter een raadsbesluit uit 2007. Meerdere partijen vinden echter dat dit besluit achterhaald is door het in maart van dit jaar vastgestelde document "Toekomst Steinerbos".

Aan het begin van de vergadering spraken ook enkele inwoners hun weerzin uit tegen de onzinnige bomenkap: In 2009 verloren we met de brand in het centrum al ons hart, nu dreigen we ook onze longen te verliezen" was de lezing van Huub Driessen. Verder werd geopperd de oude ingang en parkeerplaatsen aan de Mauritsweg in ere te houden. Het zagen in het Steinerbos is hiermee voorlopig van de baan, het zagen aan de poten van de wethouder is pas begonnen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten