maandag 27 januari 2014

Op eigen kracht bijeenkomst in het MFC Berg a/d Maas

In navolging van Urmond, Elsloo en Stein vind op woensdag 29 januari een bijeenkomst plaats in het MFC, tijdens deze zogenaamde "Op Eigen Kracht" bijeenkomst kunnen inwoners, verenigingen etc. met elkaar in gesprek over het leefbaar houden van hun kernen. De Eigen Kracht bijeenkomsten worden georganiseerd door gemeente Stein omdat de toekomst veel veranderingen in petto heeft voor de gemeente en haar kernen. Denk hierbij aan de bevolkingsafname, meer ouderen en minder jongeren, veranderingen in de zorg, woningmarkt en de economie. Deze veranderingen vragen om een andere manier van samenwerken tussen burgers, verenigingen, maatschappelijke instellingen, bedrijfsleven en gemeente.
De input uit de kern Berg wordt samen met de input uit de andere kernbijeenkomsten gebruikt om te komen tot een Eigen Kracht Visie voor de hele gemeente. In deze visie staat op welke manier vorm gegeven wordt aan de ideeën en initiatieven die verzameld zijn. De gemeente vindt de inbreng van haar inwoners belangrijk en verwerkt deze daar waar mogelijk. Eind februari is de visie klaar en kunnen de raads- en commissieleden deze benutten in hun politieke programma.
De Eigen Kracht Bijeenkomsten zijn het vervolg op een informele bijeenkomst met raads- en commissieleden op 19 december 2013. De raads- en commissieleden zijn toen door experts uit het werkveld bijgepraat over de ontwikkelingen in het Sociale Domein en de veranderingen op de woningmarkt / bedrijfspanden & lokale- en regionale economie. De gastsprekers Prof. Dr. Lucas Meijs en Prof. Dr. Frans Boekema hebben de inhoudelijke bijdrage voor hun rekening genomen.
Wilt u ook de bijeenkomst in uw kern bezoeken? Dat kan:

Berg a/d Maas op 29 januari 2014  Multifunctioneel Centrum Berg, Bergerweg 1;
Meers op 30 januari 2014  Basisschool De Brök, Kloosterstraat 13.
Meld u aan via eigenkracht@gemeentestein.nl of tel: 046 – 435 93 84. Vermeld svp uw naam, de kern waar u de bijeenkomst bezoekt en het aantal personen. Voor meer informatie kijk ook eens opwww.hetsteinvanmorgen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten