dinsdag 28 juni 2011

Explosie Berg aan de Maas is misdrijf.

De explosie in een woning aan de Burgemeester Kurversstraat in Berg aan de Maas is een misdrijf, dit bevestigd het OM vandaag in de Limburgse dagbladen. Een gasexplosie kunnen we definitief uitsluiten aldus een woordvoerster van het OM. Bij de explosie vrijdagochtend om 2.30uur raakte de bewoonster en haar 2 kinderen levensgevaarlijk gewond, hun toestand is nog steeds kritiek.

Over de mogelijke verdachten is op dit moment weinig te zeggen, volgens buurtbewoners werd de vrouw bedreigd door haar ex-man, deze is al verhoord maar wordt momenteel niet gezien als verdachte.

De eerste bewooners die werden geevacueerd zijn weer teruggekeerd naar hun woning, het betreft hier de bewoners van de eerste woning van het naastgelegen blok en de bewoners van de laatste woning van het getroffen blok. De bewoners van de naastgelegen woningen kunen waarschijlijk niet meer terugkeeren naar hun woning, de woningen zijn te zwaar beschadigd en zullen helemaal opnieuw moeten worden opgebouwd vanaf de fundeering, of dit laatste ook daadwerkelijk gaat geburen is nog maar de vraag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten