zaterdag 25 juni 2011

Onderzoek oorzaak explosie vertraagd.

Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie in een woning in Berg aan de Maas is vertraagd door de vonst van asbest in de woning. Bij de explosie waarbij een 33-jarige van Iraakse afkomstige vrouw en haar twee kinderen gewond raakten, raakte hun woning zwaar beschadigd, ook naastgelegen woningen liepen schade op. Maandag verwacht het OM meer duidelijkheid te kunnen geven over wat erprecies is gebeurd, een mogelijke aanslag wordt vooralsnog niet uitgesloten.

De vrouw zou al meerdere malen zijn bedreigd door haar ex-man die onlangs achter haar nieuwe adres kwam, dit zou ook bij de politie gemeld zijn door de vrouw. Burgemeester Barske van de gemeente Stein zegt dat het verhaal over een mogelijke aanslag voorals nog geruchten betreft en wil dan ook wachten op de feiten die in de loop van de komende week worden verwacht. Een nieuwe zwarte bladzijde voor de Gemeente Stein aldus Barske.

In Berg aan de Maas was het voorval gisteren het gesprek van de dag, op basischool de Avonturijn bijvoorbeeld, huilende ouders en kinderen aan de schoolpoort, het voorval heeft het hele dorp in rep en roer gebracht aldus schooldirecteur Joop Brouns. Voor de kinderen is dit een enorme impact, de school heeft dan ook de hulp ingeroepen van de GGD en slachtofferhulp, zij hebben alle mogelijke medewerking toegezegd. Zelf zijn we begonnen met zogheten kringesprekken om de emoties met elkaar te delen, aldus Brouns.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten